В България знаем твърде малко за програмите на Европейския съюз, които не се управляват на местно ниво

В България знаем твърде малко за програмите на Европейския съюз, които не се управляват на местно ниво. Това заяви Веселин Халачев, председател на Обединени бизнес клубове (ОББ) по време на Национален бизнес форум 2016 г. Той посочи още, че съюзът предлага над 800 вида финансови помощи в над 450 направления.

Бизнесът може да получи финансиране по програма “Хоризонт 2020”, като в нея може да се включат представители на малкия и среден бизнес, корпорациите и регионалната власт, съобщава econ.bg.

Друга възможност за субсидиране идва по линия на програмата Erasmus plus, която финансира основно образователни начинания в рамките на ЕС.

Друга програма е EASI (Employment and Social Innovation), чиито акцент е върху програмите за насърчаване на заетостта, която осигурява финансиране чрез банки като посредници, посочи още Халачев.

Освен тези и други програми, в рамките на съюза има и различни форми на организация на оперативните програми, като те може да се организират от групи държави, независимо дали са съседни, или не, припомни Халачев.

Източник: projectmedia.bg