22 септември 2014 г. е крайният срок за номиниране на участници в конкурса на международните награди Energy Globe 2015. Както съобщава сайтът за стартиращи предприемачи Newbusiness.bg, инициативата се провежда всяка година и е сред най-престижните по отношение на опазването на околната среда в глобален мащаб.

Ежегодно за отличието се приемат проекти от 160 различни държави, сред които и България, съобщават организаторите от Energy Globe Foundation.

През 2014 г. в конкурса е отличен българският проект “Халоген–несъдържащи забавители на горенето за импрегнация на порести полимерни материали”, който е включен в глобалната онлайн платформа заедно с останалите победители на национално ниво.

“Целта на наградите е да бъдат представени успешни проекти в областта на устойчивото развитие пред световната общественост с идеята, че решения за множество екологични проблеми вече съществуват”, споделят още организаторите.

При второто ниво на конкурса се връчват международните награди Energy Globe, които отличават най-добрите проекти във всяка от петте основни категории – Земя, Огън, Вода, Въздух и Младеж.

“За наградите през 2015 година са приканват за участие иновативни проекти и “умни” технологии. В надпреварата могат да се включат проекти с фокус върху опазването на ресурсите, подобряване на качеството на въздуха и водата, енергийна ефективност и производството на енергия от възобновяеми източници”.

22 септември е крайният срок за номинации в конкурса