Производителят на микрочипове за автомобилната индустрия ще инвестира в София около 75 млн. евро за 5 години

Melexis планира да инвестира общо около 75 млн. евро за период от 5 години у нас, като тази година ще бъдат инвестирани 17 млн. евро. До края на 2018 производителят на микрочипове планира работната сила в техническата област да бъде увеличена от 425 до около 575 човека, а до края на 2022 се очаква увеличение с още 160 служители.

Компанията, която осъществява дейност в София от 2000, планира да удвои производственото си пространство и значително да разшири научноизследователската и развойна дейност и складова база, като добави допълнителни 15 000 кв.м. към обекта с вече значителните 7500 кв.м.

„Звеното на Melexis в София е най-голямото за компанията и през годините ние растем със стабилни темпове. Нашите планове за последваща инвестиция и растеж показват нашето доверие в бизнес условията и средата тук. В исторически план регионът е бил дом на високотехнологични компании в областта на електрониката, което дава достъп до опитни и талантливи професионалисти и млади специалисти. С тази инвестиция ще затвърдим позицията си на голям инвеститор и работодател в региона.“, коментира Силвен Коло, управител на Melexis България.

Източник: economy.bg