Как фирмите могат да намерят млади хора за работа, а младите да се мотивират да не бягат от родните си места в търсене на добре платена работа?

 

За намиране на успешните решения на тези предизвикателства АГЕНДА създава Център за сътрудничество, който започва да работи във Вълчи дол.

На 11.05.2023 г. в малката конферентна зала на Културния дом в община Вълчи дол се проведе пресконференция за обявяване на инициативата пред местната общност. Пресконференцията беше организирана в изпълнение на дейностите по Проект „ИНОВАТИВНО СЪТРУДНИЧЕСТВО в полза на развитието на бизнеса и заетостта в община Вълчи дол“ и се финансира  по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. по процедура Малка грантова схема „Създаване на работни места“, BGLD-1.007.

 

“Най-голямото удовлетворение за нас ще е, ако успеем да съберем бизнеса с най-подходящите млади хора за работните позиции, за които търсят квалифицирани кадри. Това е верният ход, който ще спре обезлюдяването на малките населени места и ще даде шанс на младите да получат реализация, без да са принудени да са далече от семействата и любимите си хора”. Това обяви при представянето на Центъра ръководителят на проекта и управител на АГЕНДА Кристиана Казанджиева.

Интерес към откриването проявиха директори на професионални училища не само от община Вълчи дол, но и от Провадия и Девня, както и и представители на местната администрация и Общинския съвет, служители от Бюрото по труда и инвеститори от района.

Още на старта на проекта компания, заявила инвестиционен интерес към изграждане на ветропарк в района обяви готовност да подкрепи Центъра за сътрудничество, включително да учреди стипендиантска програма, с която да подкрепи между 30 и 50 млади хора от района.

Можете да ни търсите за повече информация за инициативата ни и да попълвате специалната контактна форма на сайта на АГЕНДА.