Голямата награда е участие в международния конкурс Indie Prize Showcase 2018

Състезанието GDS Indie Pitch за независими разработчици на видео игри търси най-доброто game студио в България. Това е първото издание на надпреварата, като тя е отворена за всички български indie компании, разработващи видео игри, независимо за каква платформа. Голямата награда е участие в международния конкурс Indie Prize Showcase 2018.
Състезанието се организира в партньорство с Indie Prize и Casual Connect, както и с подкрепата на Ubisoft Sofia. То ще се проведе на 17 март в Puzl CoWorKing. Крайният срок за записване е 12 март.
Участниците в състезанието за независими разработчици ще получат по пет минути, за да представят играта си. Състезанието дава възможност за получаване на обратна връзка от водещи експерти, както и шанс за получаване на допълнителни умения, които да им помогнат да осъществят проекта си по възможно най-успешен начин.
Финалистите в първия кръг ще участват в Master Class с експерти от различни сфери – PR&Marketing, “Бизнес развитие и комуникации”, “Презентации и презентационни умения”.
Победителите в първото издание на Game Dev Summit Indie Pitch ще получат възможност да представят своята игра в рамките на конференцията Casual Connect (Лондон, 29-30 май) пред хиляди професионалисти от game индустрията и представители на водещи медии.
Журито включва професионалисти от различни сфери, между които Бисер Дянков, дизайнер и продуцент в Haemimont Games; Вирджиния Кирова, журналист в Hicomm; Миглена Николчина, Софийски университет, Факултета по журналистика на Софийския университет; Мартин Кадинов, регионален мениджър за Югоизточна Европа в ESL; Добромир Григоров, студио мениджър в B12 Games и Калин Диновски, главен геймплей програмист в Ubisoft Sofia.
Източник: economic.bg