Стартъп компаниите в Европа се нуждаят от постоянна подкрепа. Те са гръбнакът на европейската икономика, заедно с МСП. Въпреки това, много собственици на стартъпи виждат тяхната идея да се проваля, преди дори да получат възможност да я осъществят.

Какъв е Вашият бюджет?

И основната причина за това, разбира се, са парите. Много от стартъпите имат страхотни идеи, но те не разполагат с необходимите средства за подкрепа на тези идеи.

Разбира се, има решения на проблема. Един от тях е европейското финансиране. Има голям брой възможности и европейските стартъп компании могат да се възползват от тях.

Финансиране за Вашия стартъп

Европейските покани разпределят бюджета от години и са отговорни за създаването на някои доста невероятни идеи.

Като собственик на стартъп с чудесна идея, Вие ще искате да се потопите в света на европейското финансиране. Има много различни опции, от които можете да избирате. Можете да се съсредоточите върху европейските програми и до поканите, които да ви интересуват най-много, и да започнете да работите по предложение, което ще ви осигури финансирането, от което се нуждаете.

Изберете Европейска програма

“Еразъм+” със сигурност е чудесна възможност за стартиращи компании. Бюджетът варира в зависимост от поканата и от предложението, разбира се. Много стартъпи също се стремят към поканите на “Хоризонтa”. “Хоризонт” е най-голямата финансова рамка на Европа. В резултат на това бюджетът е по-висок, но така и трудността да се влезе в успешно предложение.
Ако имате стартъп, за който мислите, че може да се възползвате от европейска програма или имате добра идея за финансиране, трябва да започнете, като посочите европейските програми, които са по-близо до Вашите нужди и предпочитания.

Покани и партньорства

След това ще искате да идентифицирате потенциалните покани, които биха могли да подкрепят Вашата идея или Вашия стартъп. Например, може да нямате идея в момента, но може да има покана, която да отговаря на Вашия стартъп и да помогне да се развива.

Работата в мрежа ще играе важна роля в този случай. За да сформирате консорциум и да подадете предложение за финансиране, ще трябва да намерите подходящите партньори. Ще трябва да направите някои брейнсторминги, да отделите време за идеята и ще трябва да се уверите, че отговаряте на приоритетите и квалификациите на поканите.

За повече информация вижте:
https://eucalls.net/blog/startup-eu-funding